FÖrEStällninGEN 2018

Föreställningen är barnvänlig och innehåller inga djur.

 Emiliano
Emiliano

I cirkusvärlden värderar man vad vi kallar generationsartister. Vår clowns familj har verkat i manegen i 4 generationer. Född i Argentina men med världen som arbetsplats erhöll han stjärnstatus på Sydamerikas största Cirkus Tihany med sina nyskapande clownnummer som ändå bottnar i den klassiska traditionen. Nu för första gången i Europa välkomnar vi denne skrattets betvingare.

Jody Bellucci
Jody Bellucci

På en resa i södra Italien stötte vår direktör Trolle Rhodin på en familjecirkus som fångade hans nyfikenhet. Cirkusen som var rätt primitiv hade som huvudakt en mänsklig kanonkula. flygfärden begränsades av tältets blygsamma storlek men Trolle såg numrets potential. Han tänkte att i ett tält av vår storlek hade detta nummer kunnat vara en sensation. Nu efter matematiska uträkningar och korrigeringar av material kommer denna våghals att fylla luftrummet över Brazil Jacks manege.

Pierre Marchand
Pierre Marchand

Från världsbekanta Lido i Paris kommer vår diabolokonstnär. Diabolon kommer ursprungligen från Kina, där den anses vara världens näst äldsta leksak, efter bollen. Pierre förälskade sig redan som 7 åring i cirkuskonsten. Året därpå började han på Anna Fratellinis cirkusskola i Paris. 10 år senare tog han sin examen och har därefter haft en enastående karriär runt om i världen.En virvlande urladdning av koordination och explosivitet.

Compania Havana
Compania Havana

I år har Cirkus Brazil Jack valt att sträcka ut handen över Atlanten och bjuda in till ett kulturutbyte med det kubanska akrobatkollektivet Compania Havana. I deras huvudakt medverkar alla 6 artister i ett nummer med så kallade kinesiska stänger. En uråldrig kinesisk konstart som här får ett betydligt modernare ansikte. Artisterna som är i ålder mellan 21 och 26 är sprungna ur gymnastikens värld men bildade detta kollektiv utav en önskan att få uppträda för publik.

Duo Bella
Duo Bella

Isabella och Aylin tillhör inte de hårömma. Även detta nummer är hämtat från den uråldriga kinesiska artistkulturen men är här omstöpt för att passa en modern publiks smak. Hemligheten ligger i metoden man binder upp sitt hår. Rätt uppsatt och med rätt träning kan sedan artisten bära upp betydligt mer än sin egen kroppsvikt och dessutom utföra ekvilibristiska prestationer på en hög nivå. Detta är ingenting ni ska pröva hemma.

Duo Capricorn
Duo Capricorn

Skönhet grace och elegans högt under cirkuskupolen. Här återser vi våra kubanska akrobater i ett klassiskt renodlat cirkusnummer. Uppfinningsrikedomen har varit stor att variera luftnummer. Det finns romerska ringar, trapets, dubbeltrapets och många andra redskap. Yanaisi och Norelys uppträder i ett så kallad aerial-hoop som ger artisten mer varierande möjligheter att utföra sina konster.

Wolf brothers
Wolf brothers

Med en gedigen bakgrund i cirkuskulturen, 4 generationer tillbaka sprungna ur den egna storcirkusen WOLF kommer våra 2 komiker i repris. Det som dom inte behärskar i fråga om klassiska cirkusdiscipliner är inte värt att nämna. Jonglering, akrobatik, lindans och magi men önskan att få folk att skratta tog så småningom överhand och ledde fram till de två karaktärer som vi bekantade oss med redan förra året. Nu är dom tillbaka med helt nya rutiner redo att gymnastisera era skrattmuskler.