FÖrEStällninGEN 2019

Cirkus Brazil Jack firar 120 år!
Vi presenterar en djurfri enastående föreställning med artister från 4 kontinenter. Gravitationstrotsande luftakrobatik, Fransk lindans, internationella clowner och komiker, atleter från Sydamerika, stor välspelande orkester och årets sensation, från Ghana, gummimannen George.

 Maud Florees Gruss
Maud Florees Gruss

Som dotter till Alexis och Gipsy Gruss är Maud 6e generationen av den berömda franska Gruss-familjen. Hennes lindans håller samma höga klass som hennes mor och dessförinnan mormor. Hennes ambitiösa konstnärskap och ekvilibrism har uppmärksammats bland annat vid den 40e cirkusfestivalen i Monte Carlo.

George The Gummi Guru
George The Gummi Guru

George Faining föddes i Accra i det afrikanska landet Ghana. Tidigt upptäcktes hans exceptionellt böjbara leder och ryggrad och det tillsammans med ett intresse för akrobatik gjorde det självklart att välja artistbanan. Med samma lätthet böjer han sig bakåt som framåt, dessutom vrider han kroppen över 180 grader och vrider axlarna ur led med ett glatt leende på läpparna. Unikt, enastående, årets sensation.

Wioris Zoppis
Wioris Zoppis

Unge Wioris Zoppis, 18 år gammal från Italien har redan en hel del rutin. Som 6e generationens cirkusartist har han ändå skaffat sig en gedigen utbildning vid Accademia D’arte Circense i Verona. Efter 5 års utbildning i luftakrobatik gick han ut med högsta betyg och har därefter uppträtt på många av Europas intressanta scener och maneger.

Wolf brothers
Wolf brothers

Med en gedigen bakgrund i cirkuskulturen, 4 generationer tillbaka sprungna ur den egna storcirkusen WOLF kommer våra 2 komiker i repris. Det som dom inte behärskar i fråga om klassiska cirkusdiscipliner är inte värt att nämna. Jonglering, akrobatik, lindans och magi men önskan att få folk att skratta tog så småningom överhand och ledde fram till de två karaktärer som vi bekantade oss med redan förra året. Nu är dom tillbaka med helt nya rutiner redo att gymnastisera era skrattmuskler.

Compania Havana
Compania Havana

Vårt spännande samarbete med det kubanska akrobatkollektivet fortsätter. Hela 9 ungdomar är det i år som har fått korsa atlanten för att få presentera sig för den svenska publiken. Deras balanskonst, luftakrobatik och övriga ekvilibristiska prestationer, musik, mask kostym, koreografi är direkt anpassat till Brazil Jacks magiska värld.

Tony Florees
Tony Florees

Tonys artistbana började innan han trampat ut sina barnskor. Han kommer från familjen Micheletty, en stor vittförgrenad cirkussläkt med jonglering, flygande trapets och akrobatik som specialområden. Efter sina resor med familjen i alla världens fyra hörn anslöt han sig 2010, efter ingått äktenskap med Maud Gruss till den världsberömda cirkustruppen Alexis Gruss som jonglör och clown.