Turnén 2023 är över

Vi vill tacka våra fantastiska artister, tekniker, samt vårt dedikerade team bakom kulisserna, sponsorer, partners och alla som har stöttat oss, men framför allt vår underbara publik! Era insatser har gjort varje ögonblick magiskt. Vi ser fram emot att återförenas på vårt 125-årsjubileum nästa år!

 

FÖrEStällninGEN 2023

Brazil Jack presenterar sitt djurfria program 2023 med en show utöver det vanliga. Glöm allt ni tidigare har skådat på cirkus för nu tar vi föreställningen till en ny nivå! Enastående cirkuskonstnärer från jordens alla hörn tar sig an de fyra elementen: eld, vatten, luft och jord i en show sprängfylld av action, humor, skönhet och festivitas. Cirkussfärens bevingade kungar och drottningar i den flygande trapetsen tävlar i tapperhet endast med akrobaterna på sina motorcyklar i dödsgloben utmanande själva jordens dragningskraft. Tropiska ösregn översköljer ett enastående spektakulärt program. Bara i Brazil Jacks manege. Var annars?

"Snyggt, modernt och nytänkande med fantastiska artister"
- PÅ SCEN

"Genomgående högsta klass"
- GOTLANDS TIDNINGAR

 


Föreställningen är ca 1 timme och 45 minuter lång inkl 20 minuters paus.
Barn under 2 år behöver ingen egen biljett utan sitter i vuxens knä.
Alla Sittplatser består av individuella sittplatser med ryggstöd. Premium kategorin är de bästa platserna och är numrerade, fodrade mjuka bekväma stolar med bäst sikt. Gradängen är de övriga platserna på läktaren som består av individuella bekväma stolar med ryggstöd.

Tältet är väl uppvärmt


Rullstolsplats och ledsagare bokas direkt hos Ticketmaster 077-170 70 70.

Barnvagnar måste av säkerhetsskäl ställas utanför tältet.

 Sonny
Sonny

För oss är det viktigt att en cirkusföreställning innehåller en riktigt ekvilibristisk jonglör. Det har vi alltid haft i våra program och det är lite av vårt signum. Ju snabbare de är, desto bättre. 2023 presenterar vi vad man i branschen brukar referera till som en riktig blixtjonglör. Här går det undan.

Duo Ice
Duo Ice

Ytterligare ett nummer inför säsongen 2023 har skapat från grunden är detta unika akrobatnummer som även det bygger på vattentemat. Vårt team av innovatörer och tekniker har gjort det möjligt för oss att bjuda på ett tropiskt monsunregn i manegen. tiotusen vattenstrålar, glimrande i alla regnbågens färger sköljer ner över manegen och skapar en nästan magisk miljö för denna kraftfulla, akrobatiska uppvisning i den högre skolan.

Wolf Brothers
Wolf Brothers

Dessa trevliga bröder från Tjeckien har vi sett tidigare i Brazil Jack manege. Visst eftersträvar vi variation i programmet från år till år men Wolf Brothers vill vi inte klara oss utan. Deras karaktärer är så genuint älskvärda och roliga att de på något vis har blivit en självklar del av vårt DNA. Deras gedigna kunnande i alla tänkbara cirkusdiscipliner, gör det också möjligt för dem att parodiera de andra artisterna. Låt oss se vad de har förberett för tokerier för oss i år.

Jessyka Jasters
Jessyka Jasters

Som liten flicka gjorde Jessica cirkusplatsen osäker med sin ystra energi. Allt skulle hon pilla på och kasta med. Lärarna i cirkusskolan gick bet på att få henne att sitta still med näsan över skolböckerna men hennes kloka föräldrar oroade sig inte ett dugg. De visste precis hur de skulle tygla detta yrväder. Lösningen var givetvis att utbilda henne till jonglör i cirkusskolan i Verona och snart kunde hon debutera i manegen men för att ytterligare krångla till det för sig, föredrog hon att jonglera… med fötterna.

Susan Jasters
Susan Jasters

Redan 1957 presenterade Cirkus Brazil Jack vatten som ett genomgående konstnärligt tema för det årets föreställning. För att ytterligare utforska detta tema har vi i kollaboration med Susan Jasters, under vintern skapat ett unikt nummer i luft och vatten som kombinerar hennes skönhet, styrka och akrobatiska färdigheter i den, vad vi tycker, ultimata presentationen. Vi är mycket stolta över slutresultatet och räknar med att numret kommer att bli en sensation under sommarens sverigeturné.

Diorios
Diorios

Fenomenala motorcykelakrobaterna från Brasilien och Argentina skapar välorganiserat trafikkaos i en kula av järn. Motorernas ursinniga vrål bildar suggestiv ljudkuliss åt våra fyra våghalsar som i ett rasande tempo virvlar runt, runt, runt i olika komplicerade figurer och mönster. Här gäller det sannerligen att hålla tungan rätt i mun och inget utrymme finns ens för minsta misstag. Kanske bryter vi mot en och annan föreskrift men andra trafikregler är det som gäller i stålgloben, på tio meters höjd under cirkuskupolen. Helt andra regler.

Flying Brazil Jack
Flying Brazil Jack

Vi har länge närt en dröm om att skapa egna nummer av sådan skönhet och magnitud att de vintertid kan representera bort namn för en internationell cirkuspublik. I år har vi glädjen att introducera flera sådana nummer. Från Brasilien och Italien har vi handplockat de mest framstående luftakrobaterna ur de anrika cirkusfamiljer som i generationer har frambragt luftens kungar och drottningar I den flygande trapetsen, den ädlaste av alla cirkusdiscipliner. Efter en lång vinters skapandeprocess med fokus på koreografi, kostymering och träning är det med stor stolthet vi äntligen kan presentera vår alldeles egna, spektakulära luftextravaganza ”Flying Brazil Jack”.