FÖrEStällninGEN 2022

Brazil Jack presenterar en ny internationell djurfri cirkusföreställning i ett nytt och rymligare tält. Ny gradäng med bekväma stolar till hela publiken. Gastkramande lindans på höga höjder, häpnadsväckande konster på rullskridskor, komiker samt enastående akrobater från Etiopien och Ukraina.

Föreställningen är ca 1 timme och 45 minuter lång inkl 20 minuters paus.

Barn under 2 år behöver ingen egen biljett utan sitter i vuxens knä.
Barnvagnar måste av säkerhetsskäl ställas utanför tältet.

 

"Snyggt, modernt och nytänkande med fantastiska artister"
- PÅ SCEN

"Genomgående högsta klass"
- GOTLANDS TIDNINGAR

 Trolle Rhodin
Trolle Rhodin

Konstnärlig ledare/Cirkusdirektör

Wolf brothers
Wolf brothers

Tjeckien

Dessa sympatiska multitalanger har varit med oss ett antal år men deras speciella clowneri känns aldrig gammal och nattstånden. Gediget kunnande i alla cirkusdiscipliner och ett enastående sinne för komisk tajming gör dem så oändligt lämpade för just vår cirkus. De blir aldrig skrämmande för barn, de är genuint roliga och de kan variera sig i all oändlighet. Vi får helt enkelt inte nog av Wolf Brothers.

Mariia Schevchenko
Mariia Schevchenko

Ukraina

Maria Schevchenko är mångfaldigt prisbelönt luftakrobat, utbildad vid Kiev Municipal Academy of variety and circus arts och till vardags anställd vid Ukrainas nationalcirkus. Hon flydde kriget till fredens Sverige tillsammans med sin bror och mor i förhoppning att finna trygghet och möjlighet att få arbeta med det hon älskar mest av allt. Lyckligtvis kunde vi på Cirkus Brazil Jack tillgodose denna hennes önskan och samtidigt få förmånen att förgylla årets föreställning med hennes närvaro.

Sage Macaggi
Sage Macaggi

Italien

Sages familj har i generationer ägnat sig åt akrobatik, kända i cirkusvärlden som Ariz Brothers. Själv valde han dock jongleringen med hattar som sitt sätt att uttrycka sig och han debuterade med detta nummer som sjuttonåring vid Italienska Cirkus Errani. Efter hand har han vässat sin förmåga till perfektion och belönats för detta med ett stort antal priser i internationella cirkusfestivaler. 

Senayt Assefa
Senayt Assefa

Etiopien

Bördig från Tigray i Etiopien fann Senayt som ung flicka sin läromästare i mongoliska kontorsionisten Tsende Shoo. Snart kunde hon inleda en häpnadsväckande karriär då hon erbjöds att resa till Kina med produktionen ”Queens of Africa. Därefter blev det Dubai med ”Mother Africa Circus, varpå karusellen började snurra allt snabbare med prestigefulla cirkusengagemang i Spanien, Österrike, Schweiz, Frankrike, Belarus och Tyskland. Hon har uppträtt i det berömda Operahuset i Sidney, Madison Square Gardens, The London Palladium, Marina Bay Sands i Singapore, The Pantage theatre i Hollywood, Casino Royale i Las Vegas och The Royal festival Hall i London. Senast medverkade hon vid ”The 40th Anniverary Summer Spectaculare i Great Yarmoth. Lägg därtill ett antal teveshower som America´s got talent, The Late Show With Steven Colbert samt The royal Variety Performance. Ni förstår att vi är väldigt stolta över att kunna presentera denna enastående artist på Sverigeturné med Cirkus Brazil Jack.

Skating Jasters
Skating Jasters

Italien & Brasilien

Det är mer regel än undantag att den typ av artister som vi engagerar till cirkus Brazil Jack räknar många släktled tillbaka inom cirkusens värld. Susan Jasters utgör den sjätte generationen i sågspånen och Dimerson Baeta Neves den fjärde. Tillsammans har de med sin enastående rullskridskoakt uppträtt vid några av världens mest prestigefyllda cirkusar.  2015 knöts de båda till Cirque de Soleils föreställning ”Totem” för turné i Australien, Singapore, Japan och Europa.  I år är vi glada över att kunna presentera dem för vår svenska publik.

Mesa brothers
Mesa brothers

Colombia

Av tradition kommer de allra mest våghalsiga lindansarna från just Colombia. Vid fem års ålder började Jordan att träna på den höga linan med sin pappa och redan sex år gammal började han att uppträda med sin familj. Mesa brothers har uppträtt med sin akt på cirkusar över hela världen och vunnit ett antal prestigefyllda priser i cirkusfestivaler. För att klara av en lång karriär på dessa svindlande höjder krävs massor av tålamod, respekt och övning. Mesa brothers är glada att för första gången få uppträda även för en svensk publik.